Kamp-Va˙rynen blijft hopen op transfer

Olga (Nuongirl)
Of Mika Va˙rynen volgende week nog onder contract staat bij PSV is nog steeds niet duidelijk. Zijn belangenbehartiger Jeroen Hogewerf wijst tegenover Goal.com de standvastige houding van PSV als één van de oorzaken aan.

"Mika staat nog steeds in de belangstelling van clubs uit Spanje, Engeland en Frankrijk", vertelt zijn zaakwaarnemer Hogewerf tegen Goal.com. "Het zijn vijf clubs die allemaal in de hoogste divisies uitkomen."

Sinds het einde van vorige seizoen stikt het van de geruchten rondom Va˙rynen. "Het is ook een hele complexe situatie. Hij heeft nog een contract voor één seizoen, maar PSV vraagt gewoon een bepaald bedrag. Daar houden zij ook aan vast."

"Veel clubs schikken van dat bedrag," vervolgt de manager van de Fin. "Daardoor is er nog steeds niets concreet. Of het een te hoog bedrag is? Dat zouden wij wel kunnen vinden, maar zo werkt het nou eenmaal. Natuurlijk hadden we het liefst in juli al een nieuwe club voor Mika gevonden."

Of het nog voor de sluiting van de transfermarkt tot een deal komt weet Hogewerf niet. "Maar we hebben nu met die clubs meerdere malen contact over Mika gehad. Dat is meer dan interesse, maar zij gaan niet wachten tot PSV met de prijs omlaag gaat. Dat is het vervelende. Qua naam en faam is het natuurlijk ook niet meer de Va˙rynen van Heerenveen."