Toro Rosso gaat "super"

Sally (Tessa)
Scuderia Toro Rosso deed het vandaag erg goed in de kwalificatie op het stratencircuit van Valencia. Met twee rijders in Q3 (voor het eerst) verraste het team vriend en vijand. Sebastian Vettel en Sébastien Bourdais konden meer dan tevreden zijn over de klassering.

Vettel was erg opgewonden: "Dit was mijn beste kwalificatie ooit, dus ik ben erg tevreden. Het heeft even geduurd, maar ik heb mijn zevende plaats in mijn debuutrace verbeterd. Het was een fantastische dag. We hebben wat veranderingen aangebracht in de afstelling en dat werkte zeer goed. Ik had niet verwacht zo goed te gaan en het is super om beide auto's in de top tien te hebben. Mijn laatste ronde had wat beter kunnen zijn, maar ik maakte een foutje in Bocht 12. Ik denk dat we een zeer goede kans hebben op punten."

Bourdais vertelde na afloop van zijn beste resultaat: "Dit was niet slecht. Ik heb nog steeds problemen met de grip op de zachte band, dus daar moeten we nog wel aan werken. Ik ben echter blij dat onze prestaties beter worden en ik ben zeer tevreden met mijn eerste keer in de top tien. Het is een goed gevoel, omdat ik zat te wachten op het bericht dat ik elfde of twaalfde zou worden. Hopelijk kunnen we wat posities goedmaken en voor de punten gaan."