Toyota sterk in kwalificatie

Sally (Tessa)
De TOyota-coureurs Jarno Trulli en Timo Glock kijken tevreden terug op hun kwalificatie van de GP van Europa. Trulli zat er alle sessies goed bij, hij haalde uiteindelijk de zevende tijd. Timo Glock viel in Q2 af, maar reed desondanks een goede ronde. De Duitser belandde op plaats dertien.

Trulli kon in de ochtendtraining van vandaag maar twee rondjes rijden door een probleem met de versnellingsbak. "Na twee moeilijke vrijdagtrainingen besloten we de afstelling van de auto volledig overhoop te gooien", vertelde de Italiaan. "Vervolgens hadden we in de ochtend nog een probleem met de oliepomp in de versnellingsbak, waardoor ik de nieuwe set-up niet kon uitproberen voor de kwalificatie. In de kwalificatie moest ik dus flink aan de bak, maar ik wist Q3 te halen. Ik maakte een foutje tijdens mijn allerlaatste run, maar ik ben tevreden met wat we hebben bereikt. Ik ben erg blij dat we opnieuw kunnen strijden om een plekje in de top-tien en voor de punten kunnen gaan. Het wordt een interessante race."

Timo Glock had ook moeite: "Ik weet niet wat er verkeerd ging. Ik wist gewoon geen goede ronde neer te zetten in de tweede sessie. Ik had zeker de kans om hoger te eindigen in de kwalificatie, maar het mocht niet zo zijn. De hardere band leek beter te werken, al had ik wel moeite om die banden op temperatuur te krijgen. Het was gewoon niet mijn dag. Ik had afgelopen nacht nog last van een verkoudheid, maar dat mag niet als excuus gelden. De auto was wel goed genoeg, maar ik kreeg het niet voor elkaar. Ik zal mijn best doen om morgen wat posities goed te maken in de race."

De beide Toyota-rijders waren gisteren al lovend over het nieuwe stratencircuit van Valencia.