Honda blijft steken

Sally (Tessa)
Ondanks dat Jenson Button goed op weg leek tijdens de vrije trainingen, wist hij dat in de kwalificatie van Valencia niet waar te maken. Hij bleef steken op plek zestien. Ook Rubens Barrichello had het al zwaar dit weekend, en eindigde op plaatsje negentien op de startgrid.

Button vertelde het volgende na afloop van de kwalificatie: "Dit was een zeer teleurstellende kwalificatie, aangezien we de rest van het weekend heel erg snel waren geweest. Mijn eerste run ging goed, maar we kozen daarna de verkeerde banden voor mijn laatste run. Op de zachte band was ik gewoon niet competitief. Ik ging nog langzamer dan tijdens mijn eerste run en dat zou niet moeten gebeuren op een circuit dat steeds sneller wordt. Ik vind het jammer dat we niet hebben kunnen profiteren van onze verbeterde auto."

Barrichello was vooral gefrustreerd: "Dit was een frustrerend dagje. Tijdens de training waren we niet in staat om een goede balans te vinden, waardoor de voorbereiding op de kwalificatie niet optimaal was. In de kwalificatie worstelde ik met blokkerende achterbanden, waardoor ik veel tijd verloor en geen goede ronde kon rijden. Het is erg teleurstellend om de eerste Grand Prix op dit mooie circuit van achteraan te moeten starten."