Button verrast in tweede vrije training

Peterselieman
Honda-coureur Jenson Button reed vrijdag verrassend naar de derde tijd van de dag. Button denkt niet dat hij de rest van het weekend zo ver vooraan kan staan, omdat zijn teamgenoot Rubens Barrichello laatste werd in de tweede vrije training.

"Het was goed om eindelijk op het circuit van Valencia te rijden, nadat ik alleen nog maar in de simulator heb gezeten," aldus Button. "Vanmorgen hadden we erg weinig grip, maar volgens mij had iedereen daar last van. Als je van je lijn gaat is het circuit erg stoffig en zitten je banden direct onder het stof. Vanmiddag hebben we veel veranderingen aangebracht en dat werkte erg goed. Hopelijk kunnen we de auto vanavond nog verder verbeteren en hebben we een redelijk competitieve kwalificatie."

Barrichello was vandaag niet te spreken over het verloop van de dag, maar prees de baan wel. "Het circuit van Valencia is een indrukwekkende baan en de hoeveelheid grip veranderd gedurende de dag. We hadden een goede ochtendsessie en de auto had een prima balans, maar vanmiddag leek het wel alsof ik een compleet andere auto had. We hebben wat onderdelen veranderd en helaas was de uitwerking op de auto niet goed. Ik vertrouw erop dat we dit vanavond kunnen oplossen en morgen beter voor de dag zullen komen."