Groot verschil BMW-coureurs

Sally (Tessa)
Robert Kubica was vandaag overduidelijk de snelste BMW-rijder. De Pool reed in de tweede vrije training de achtste tijd, terwijl teamgenoot Nick Heidfeld een teleurstellende achttiende tijd liet noteren. De Duitser bleef er nuchter onder.

In de eerste training werd Kubica zesde en Heidfeld zestiende. De laatste vond het verzette werk wel goed, maar hij wil zeker nog wat harder gaan. "Ik vind het nieuwe circuit erg leuk en ze hebben fantastisch werk geleverd met deze lay-out. Natuurlijk was het circuit in het begin erg vies, maar dat is natuurlijk gelijk voor iedereen. We hadden geen technische problemen en ik kon de banden goed testen. Ik ben nog niet blij met mijn rondetijd, dus daar moeten we naar kijken."

Robert Kubica zei het lastig te vinden iets te voorspellen voor morgen: "In de eerste vrije training hielden we ons vooral bezig met het leren van het circuit. Het asfalt was erg stoffig in de ochtendsessie, dus we moesten wachten tot er wat meer rubber lag. In de tweede sessie waren de omstandigheden beter, hoewel het nog steeds vrij glad was en ons belangrijkste doel het uitzoeken van de banden was. Hierdoor is het moeilijk om een voorspelling te maken voor morgen."

BMW zelf probeert nog altijd voor de constructeurskampioenschap te gaan.

Opvallend is dat bijna alle coureurs het hebben over de vuile, stoffige baan. Morgen wordt duidelijk of die viezigheid nog steeds roet in het eten zal gooien, of dat er inmiddels voldoende rubber ligt om de grip te waarborgen.