BMW gaat nog voor constructeurstitel

Peterselieman
Het BMW Sauber-team presteerde in de afgelopen races matig, maar teambaas Mario Theissen zegt dat het team zich ten doel heeft gesteld om de constructeurstitel dit seizoen te winnen. BMW ging dit seizoen al aan de leiding in de titelstrijd, maar zakte de afgelopen races terug naar de derde plaats.

Het begin van het seizoen verliep uitermate goed voor het team, waarbij ze vele podiumplaatsen binnen haalden en via Robert Kubica in Canada zelfs hun eerste overwinning boekten. Daarna verliep het seizoen minder, maar het team zegt de oorzaken voor het slechte presteren te hebben gevonden.

"In Hongarije waren we nergens. Dat kwam door twee of drie problemen. Het lag vooral aan een verkeerde bandendruk. Op dat gebied hebben we het in Hongarije simpelweg verkloot, maar in de races daarvoor waren we ook niet sterk," aldus Theissen tegen autosport.com.

"De banden spelen een cruciale rol in het klokken van een snelle rondetijd. De juiste bandendruk kan, afhankelijk van de weers- en baansomstandigheden en de afstelling van de wagen, heel snel veranderen. Het is een lastig onderdeel en we hebben geleerd dat we er de tijd voor moeten nemen om dat in orde te krijgen." Over de rest van het seizoen is Theissen duidelijk. "We willen nog altijd de twee teams voor ons verslaan.'

Coureur Robert Kubica geeft aan dat het lastig wordt om te strijden om de individuele titel. "Gezien onze prestaties de laatste tijd... Ik hoop dat we erin slagen onszelf te verbeteren. Zoniet, dan wordt het wel heel erg moeilijk. Maar zolang er een kans is, moet je ervoor blijven vechten. Zo heb ik dat geleerd."

"Ferrari en McLaren kunnen we misschien nog net bijbenen, maar meer niet. En Toyota is de laatste races soms sneller geweest dan wij terwijl ook Renault niet ver weg was. Er kan van alles gebeuren, dus we zien wel," aldus de BMW-coureur die tevreden is over hoe het seizoen voor hem begonnen is.