Sutil: "Kans op prima races"

Sally (Tessa)
Force India-coureur Adrian Sutil denkt dat hij wel kans maakt de resterende races dit seizoen. Met name de stratencircuits van Valencia en Singapore zouden hem goed liggen. De nieuwe naadloze versnellingsbak moet hem daarbij helpen.

Sutil heeft in de zomerstop vooral aan zijn conditie gewerkt: "In de zomer heb ik in de bergen gewerkt aan mijn conditie voor het laatste deel van het seizoen, dat zwaar zal zijn met vier races buiten Europa. In die races deden we het vorig jaar erg goed en scoorde ik een punt op Fuji, dus ik kijk er zeker naar uit. De nieuwe races in Valencia en Singapore vinden plaats op stratencircuits en daar ga ik ook vaak erg goed. Ik denk dan ook dat we kans hebben op prima races."

"In Valencia zullen we de nieuwe naadloze versnellingsbak gaan gebruiken in ene race en hopelijk brengt dat een paar tienden en zullen we ons wat beter kwalificeren. Dat zal het doel zijn in de tweede helft van het jaar", aldus de 25-jarige Duitser. Zijn teamgenoot Giancarlo Fisichella verwacht geen wonderen van die nieuwe bak, maar een paar tienden winst op de andere teams zouden meer richting zes of zeven tienden moeten gaan.

Fisichella over de rest van het seizoen: "Ik kijk er naar uit om na de zomerstop weer in de auto te klimmen. Ik heb het rustig gedaan in de vakantie, met familie en wat trainen, dus ik voel me fris en klaar om de laatste races van het seizoen aan te gaan. Mijn doel is om ze allemaal te finishen en er te zijn als er kansen zijn om punten te scoren. Ik ben blij dat we nu eindelijk met de naadloze versnellingsbak kunnen gaan racen. We hebben al een paar mooie gevecht gehad, zeker met Honda, en die nieuwe bak zal ons een paar tienden brengen, waarmee we misschien ervoor kunnen komen. Het veld zit zo dicht bij elkaar, dat iedere nieuwe ontwikkeling ons dichter bij de teams voor ons brengt."