A1GP-auto door crashtests heen

Sally (Tessa)
De nieuwe 'A1GP Powered by Ferrari'-auto is zonder problemen door de crashtests van de FIA heengekomen. Deze verplichte tests moeten aantonen dat een wagen veilig genoeg is om mee te racen.

Dat heeft de organisatie van de A1GP, het kampioenschap voor landenteams, bekend gemaakt. "De A1GP is er trots op dat haar racewagens tot de veiligste ter wereld behoren. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat de nieuwe A1GP-auto van Ferrari geslaagd is voor de strengste botsproeven die er bestaan", aldus Technisch Directeur van de organisatie, John Travis van het UK's Transport Research Laboratory in Berkshire.

De tests die uitgevoerd zijn, zijn onder andere een plettest, impacttests van de voor-, achter- en zijkanten, een kanteltest en een stuurkolomimpacttest. Travis: "We hebben een heleboel voortests gedaan op alle onderdelen apart en hebben een grondige studie gedaan naar het structurele ontwerp van het chassis voordat we naar de fysieke tests gingen. De auto heeft nu 5800 kilometers afgelegd zonder problemen en we zijn erg blij met de vooruitgang. Nog een paar motorsoftwareprobleempjes moeten uit de weg geruimd worden, maar de bandentests zijn afgerond en Michelin is klaar voor het nieuwe competatieve seizoen."