Bos blij met wederopstanding

Peterselieman
Baanwielrenner Theo Bos is blij dat hij na de negende plaats bij de kwalificaties in de sprint zich eenvoudig heeft geplaatst voor de kwartfinales. Zelf noemt hij het 'mysterieuze krachten'.

"Zo slecht het vanochtend was, zo goed ging het nu. Ik heb dit nog nooit gehad. Ik wilde overleven, dat is gelukt. Nu is iedere race een finale," aldus een tevreden Bos die eerst afrekende met de Australiër Mark French en daarna de Franse favoriet Kevin Sireau.

Na de kwalificaties dacht Bos er nog aan om naar huis te gaan mocht hij in de volgende ronde verliezen: "Ik kom gewoon snelheid tekort. Ik moet het straks alleen nog van mijn naam en tactiek hebben. Ik rijd als een vaatdoek, alsof ik een week ziek ben geweest. Als ik dit had geweten, had ik niet hoeven gaan. Dit is weggegooid geld. Ik rijd als een krant."

Maandag gaat het sprinttoernooi op de baan verder waarbij Bos de Fransman Mickael Bourgain zal treffen. Teun Mulder zal het op moeten nemen tegen de Duitser Maximilian Levy die eerder in het toernooi al eens van Mulder won en hem naar de herkansingen verwees.