Di Resta teleurgesteld over uitblijven F1-zitje

Peterselieman
DTM-coureur Paul di Resta is teleurgesteld dat hij ondanks zijn kampioenschap in de Formule 3 Euroseries van enkele jaren geleden geen zitje heeft bemachtigd in de Formule 1. Zijn voormalige rivaal Sebastian Vettel die vaak door Di Resta verslagen werd, rijdt momenteel voor Scuderia Toro Rosso en gaat volgend jaar naar Red Bull.

In een interview in The Herald zei Di Resta: "Ik ben niet verrast dat Sebastian een kans heeft gekregen in de Formule 1, maar het is niet terecht dat hij daar eerder is gekomen dan ik. Het is wel duidelijk dat er veel politieke spelletjes gespeeld worden in de autosport en het is goed voor je kansen als je in Europa of het Midden-Oosten leeft, omdat de Formule 1 daar uitbreidt en ze op die manier coureurs krijgen die in hun eigen land kunnen rijden."

"Begrijp me niet verkeerd, de DTM is een geweldige plek om te rijden en Mercedes is fantastisch geweest voor me, dus het enige wat ik kan doen is blijven winnen en mijn best doen om de titel te winnen in de komende maanden. Ik ben nog jong, maar ik kan niet rond blijven hangen als ik een plaats wil in de Formule 1. Als ik daar op m'n 25ste nog niet ben gekomen, ben ik realistisch genoeg om te zeggen dat mijn kansen verkeken zijn."

"Er zijn honderden jonge coureurs die hun uiterste best doen, dus je kan niet wachten tot het je komt aanwaaien. Het is een beetje alsof je een topvoetballer wilt worden. Je wordt niet opgemerkt door Manchester United, Arsenal of Chelsea, als je iedere zondagmiddag voor Bathgate Thistle speelt," aldus een teleurgestelde Di Resta.