Kanovaarster zesde na mazzeltje

Sally (Tessa)
Kanovaarster Ariane Herde mag toch naar de finale van het slalomvaren in de K1. Ondanks dat ze als elfde in de halve finale was geëindigd, een positie te laag omdat de eerste tien doorgaan, mocht ze dankzij een straf voor de nummer zeven, Li Jingjing, toch verder vandaag.

Herde had in eerste instantie als dertiende de halve finale gehaald, ze dreef iets af na een fout bij het zesde poortje. Dat kostte haar veel tijd, en twee strafseconden leken haar de das om te doen.

In de zojuist gevaren finale werd Herde zesde. Ze nam veel risico's en moest daar tol voor betalen, drie maal een stang geraakt wat zes strafseconden oplevert. Maar vier van haar concurrentes misten een poortje totaal, waarvoor vijftig strafseconden uitgedeeld worden.

De Slowaakse Jelena Kaliska, titelhoudster, wist makkelijk naar de overwinning te varen zonder fouten. Ook foutloos was de nummer twee, Jacqueline Lawrence maar ruim veertien seconden langzamer. Grootste bedreiging voor de medailles was Française Emile Fer, maar die had al een poortje gemist. Duitse wereldkampioene Jennifer Bongardt ontbrak in de finale omdat ze in de halve al twee poortjes gemist had.