Deel teams wil uitstel KERS

Peterselieman
Enkele teams in de Formule 1 willen het KERS-systeem uitstellen tot 2010. Dit omdat er verschillende incidenten met het testen van het systeem zijn geweest, waaronder een BMW-monteur die gewond raakte nadat hij een schok kreeg. Honda, Williams en BMW Sauber willen dat KERS ondanks het veiligheidsissue toch ingevoerd zal worden in 2009.

Met name Renault-teambaas Flavio Briatore is tegen de introductie van KERS in 2009. Hij stelt dat de kosten verlaagd en de veiligheid verbeterd kunnen worden door het uitstel. BMW-teambaas Mario Theissen is het niet met Briatore eens: "Geen enkele technische ontwikkeling wordt goedkoper door het uit te stellen. Als we het dus met een jaar uitstellen, betekent dat dat we geld uitgeven zonder het systeem te gebruiken. Dat slaat nergens op," aldus de Duitser tegen Autosport.com.

"Natuurlijk moeten we de problemen met de veiligheid oplossen en we zullen er ook niet mee racen tot dit is gelukt. Maar ik ben er van overtuigd dat we dit snel kunnen oplossen en ik zie dan ook geen reden om de introductie uit te stellen." Inmiddels test Honda wel succesvol met het systeem.