Wielaert waarschijnlijk niet naar Ajax

Sven (Svensational)
Het ziet er voorlopig niet naar uit dat Rob Wielaert de gelederen van Ajax gaat versterken. FC Twente, de huidige werkgever van de verdediger, zou volgens de technisch manager van de Amsterdammers nog altijd veel meer vragen dan dat Ajax wil betalen voor Wielaert. Bovendien heeft Twente-voorzitter Joop Munsterman heeft vandaag kenbaar gemaakt dat Wielaert niet mag vertrekken.

Ajax onderzoekt intussen de mogelijkheid of het een speler in de deal zou kunnen betrekken. Maandag zette trainer Marco van Basten de spelers Kenneth Perez, Albert Luque, Laurent Delorge en Jurgen Colin uit de selectie van het eerste elftal.

FC Twente wil verdediger Rob Wielaert vlak voor het tweeluik met Arsenal niet meer laten vertrekken. "Ik heb Ajax laten weten dat we Wielaert zo vlak voor de wedstrijd tegen Arsenal niet meer zullen afstaan. Wielaert heeft nog een tweejarig contract en daar komt bij dat we zelf hogerop willen, met Wielaert. Dat heb ik Ajax en Wielaert laten weten," aldus Munsterman tegen TwenteSport.

De 29-jarige Wielaert speelt sinds het seizoen 2006/2007 voor de Tukkers. Daarvoor kwam de verdediger uit voor NEC, PSV en FC Den Bosch.