Valverde wint in San Sebastian

ErikHK
Het is Alejandro Valverde gelukt om zaterdag als winnaar uit de bus te komen tijdens de Clasica San Sebastian. Aleksandr Kolobnev werd tweede, en de derde plaats ging naar Davide Rebellin.

Na 50 kilometer gekoerst te hebben ontstond er een grote kopgroep waarvan al duidelijk werd dat de winnaar uit deze groep zou komen. Onder meer Denis Menchov, Paolo Bettini, Sylvain Chavanel en Alejandro Valverde zaten in deze kopgroep.

Tegen het eind van de etappe moest er nog een klim met een stijgingspercentage van 7.1 worden beklommen. Sivtsov maakte hier handig gebruik van door in de aanval te gaan. Hierop reageerden Bettini, Valverde en Rebellin en sprokkelde de grote groep uit elkaar. Samen met de nog aangesloten Samuel Sanchez werd de afdaling ingezet.

Met nog zes kilometer voor de eindstreep kon de groep achtervolgers van vijftien man weer aansluiten. Hier zat onder meer Menchov bij. De eindsprint ging uiteindelijk tussen een select groepje. Valverde had de beste benen en werd eerste. Rabo-kopman Menchov kwam als zesde over de finish.