"Culina wil gewoon spelen, maakt niet uit waar"

Sven (Svensational)
Over de toekomst van Jason Culina bestaat momenteel nogal wat onduidelijkheid. De Australiër heeft nog een contract tot medio 2009 bij PSV en trainer Huub Stevens wil de middenvelder graag bij de selectie houden.

Technisch manager Adrie van Kraaij sprak deze week echter de verwachting uit dat Culina binnenkort zal vertrekken uit Eindhoven. Het ziet ernaar uit dat de middenvelder komend seizoen niet op een basisplaats hoeft te rekenen bij PSV. "Jason wil gewoon voetballen," aldus een woordvoerder van Essel Sports Management, het bureau dat de belangen van Culina behartigt. "Of dat nou bij PSV gebeurt of bij een andere club."

Bondscoach van Australië, Pim Verbeek, zei onlangs nog dat Culina enorm graag in de Premier League zou willen voetballen. "Qua historie en taal zou hij daar inderdaad goed passen. Maar Jason heeft geen voorkeur," meldde de woordvoerder. "Als er zich een subtopper uit een ander land zou melden, dan staat hij daar ook voor open. Maar voorlopig is er nog niets concreet."