Einde Tour voor Flecha

Sjors (Sj0rSz)
Juan Antonio Flecha zal aanstaande zondag niet in Parijs aankomen. De renner van Rabobank kwam tijdens de negentiende etappe in de Tour de France buiten de tijdslimiet binnen. Ploegleider Erik Dekker baalde er stevig van.

De renners mochten vandaag maximaal 19 minuten en 33 seconden verliezen. Flecha kwam 28 minuten na Sylvain Chavanel binnen en werd door de organisatie uit de ronde gehaald. Ook Romain Feillu en Fabian Wegmann zullen de finale van La Grande Boucle niet van dichtbij meemaken. Ook dit duo kwam te laat binnen.

"Een rampdag voor Flecha en de ploeg," liet Dekker over het uitvallen van Flecha weten. De Spanjaard voelde zich aan het begin van de dag nog goed en viel op de eerste klim van de dag zelfs aan. "Hij sprong mee met Nibali en Voigt op een klim van 11 kilometer. Toen ontplofte hij"

De ploegleider vervolgde: "Ze hebben daarna met z'n drieën nog goed doorgereden, maar er werd weer ongelooflijk hard gekoerst vandaag. Voor hem is het een drama, op de laatste echte koersdag voor Parijs moet hij naar huis. We hadden met negen man in Parijs willen komen, dit is een baaldag."

Dekker liet overigens wel weten dat een renner kan demarreren zonder te voelen dat het eigenlijk een slechte dag is. "Maar Flecha heeft dit al vaker gedaan, ook in deze Tour. Hij heeft het talent om zichzelf op te blazen."