Force India zoekt naar balans

Remy (RemyRR)
Beide coureurs van Force India ondervonden problemen met de balans van hun bolide, vandaag tijdens de eerste en tweede vrije training in Hockenheim. Het team is nog steeds zoekende naar voldoende grip, ondanks de testsessies van vorige week.

Volgens coureur Adrian Sutil was de balans ver te zoeken omdat de baanomstandigheden vandaag anders waren dan tijdens de test van acht dagen terug. “Vorige week hadden een redelijk goede balans gevonden, maar vandaag waren we hier niet toe in staat vanwege de gesteldheid van de baan,” verklaarde hij na afloop. “De auto had zowel last van over- als onderstuur, wat het besturen erg moeilijk maakte.

De meer ervaren Giancarlo Fisichella kende dezelfde problemen. Volgens hem kan het echter allemaal nog goed voor de kwalificatie van morgen. “We moeten de balans nog nodig verbeteren, maar we hebben ook morgen nog een vrije training,” verklaarde de Italiaan. Fisichella is vol vertrouwen over de potentie van zijn wagen in de kwalificatie: “In Silverstone waren we niet ver van Q2 verwijderd, dus morgen kunnen we het opnieuw gaan proberen.

Mike Gascoyne, technisch directeur van Force India, gelooft dat een goede race pace voor zondag een eventuele slechte kwalificatie morgen kan goedmaken. “De auto lijkt erg consistent te zijn over meerdere ronden. We moeten echter nog op zoek naar snelheid over een ronde,” legde hij uit.