Team VVCS begint aan FIFPro-toernooi

Michel (methodmich)
Het door Henk Wisman getrainde elftal voor werkloze profs, Team VVCS, begint vandaag aan het FIFPro-toernooi. Aan dit toernooi nemen vergelijkbare teams uit zes landen deel.

Team VVCS werkte de afgelopen weken een oefencampagne tegen diverse Nederlandse profclubs af. Er werd gewonnen van TOP Oss en FC Eindhoven. Tijdens deze wedstrijden en op het toernooi zijn veel scouts aanwezig.

Op het FIFPro-toernooi, dat vandaag en morgen in Rijnsburg wordt gehouden, is men ingedeeld in poule A. Hierin treft het een team uit Frankrijk en een team dat Scandinavië vertegenwoordigt. De poulewedstrijden duren 45 minuten. In poule B spelen Portugal, Zwitserland en Slovenië. Team VVCS speelt om 16.00 tegen de Fransen en om 18.15 tegen Scandinavië. Morgen zijn de finaleduels van twee keer een half uur.

Trainer Henk Wisman selecteerde de volgende spelers voor het toernooi:

Doel: Bas van Wegen, David Muel
Verdediging: Bennie van Noord, Geoffrey Galata, Pascal Heije, Raphael Supusepa, Ronald Breinburg, Sjack van Rijsbergen, Jaap Davids, Lion Axwijk
Middenveld: Ivar van Dinteren, Jordi van Wijk, Revy Rosalia, Christy Bonevacia, Mounir Biyadat, Brian Tevreden
Aanval: Marcio Junqueira, Dion Esajas, Wouter van den Herik, Bas Jacobs, Youri Petrov, Kevin Sissing

Bij de andere deelnemende teams vallen vooral de namen van de voormalig Frans international Tony Vairelles, de bij Zwitserland meespelende Nederlanders Ferry de Smalen, Harvey Bischop en Biko Brazil en de voor Scandinavië spelende voormalig Haarlem-spits Kasper de Fries-Johansen op.