Ronaldinho wil nummer 10

Sally (Tessa)
Ronaldinho is gisteren gepresenteerd als kersverse aanwinst van AC Milan. De 28-jarige Braziliaan is groots onthaald in Italië en wordt nu al gezien als dé grote ster voor het aankomende seizoen.

Maar Clarence Seedorf denkt daar anders over, omdat Ronaldinho nummer 10 wenst te hebben. Het shirt is al jarenlang eigendom van Seedorf, maar uit merchandising-oogpunt zou AC Milan het wel zien zitten om dat shirt aan Ronaldinho te geven.

Het is echter een heikel punt en de Nederlander heeft eerder al aangegeven het shirt met nummer 10 niet af te geven. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft Ronaldinho gisteren echter netjes gevraagd of hij nummer 10 mag hebben. In ruil daarvoor zou de Braziliaan Seedorf willen helpen bij zijn sociale activiteiten.

Maar Seedorf liet voor de komst van de Braziliaan al weten zijn shirt niet af te willen staan. Marketingtechnisch leek het echter logischer om Ronaldinho nummer 10 te geven, temeer hij met de 'merknaam' R10 door het leven gaat.

Seedorf lijkt nu echter toch zijn zin te krijgen: Ronaldinho krijgt vermoedelijk nummer 20 en Seedorf blijft nummer 10 dragen!