'Heerenveen wil Lurling'

Bas (skittelman)
Anthony Lurling keert mogelijk na zes jaar terug bij SC Heerenveen. Maar NAC Breda is vooralsnog niet gediend van de Friese toenadering. Heerenveen heeft zich officieel gemeld in Breda in een poging Lurling los te weken, zo meldt BN/De Stem.

Technisch directeur Earnest Stewart bevestigt dat er een club zich heeft aangediend voor de 31-jarige zonder de naam ervan te noemen. "Maar ons punt is duidelijk", zegt Stewart. "Wij willen Anthony absoluut niet laten gaan. We zijn net aan de voorbereiding begonnen en willen de selectie intact laten." NAC Breda heeft plannen het contract van de aanvaller open te breken. "Die intentie hadden we al. Nu gaan we misschien wat sneller om de tafel", aldus Stewart.

Lurling speelde vanaf 1999 drie seizoenen voor Heerenveen. Zijn Friese spel leverde hem een transfer op naar Feyenoord, waar de Bossche aanvaller niet uit de verf kwam. Via NAC Breda hervond hij zijn ritme met een transfer naar 1. FC Köln als resultaat. Een jaar geleden kwam Lurling opnieuw terecht in Breda. In Friesland zou de oud-Feyenoorder nu de opvolger moeten worden van Miralem Sulejmani, die eerder deze maand voor ruim zestien miljoen euro verkocht werd aan Ajax.