Horner: "Coulthard blijft testen, adviseren"

Sally (Tessa)
David Coulthard heeft aangekondigd te stoppen na dit seizoen met racen, maar hij blijft als speciale adviseur voor Red Bull Racing werken. Volgens Chris Horner, teambaas bij de Oostenrijkse renstal, zal de Schot zelfs in de testsessies in actie komen.

In een reactie op de bekendmaking van Coulthard om te stoppen, vertelde Horner: "Het was geweldig om met David samen te mogen werken en hij heeft de afgelopen vier seizoenen een grote bijdrage geleverd aan het team. David is een echte professional en is altijd zeer toegewijd. Het feit dat hij in al die jaren voor maar drie verschillende teams in de Formule 1 heeft gereden, onderstreept dat."

"David heeft ons ons eerste punt en ons eerste podium bezorgd, en hij was ook de eerste die met een Red Bull aan de leiding van een race heeft gereden. Het einde van zijn Formule 1-loopbaan is het einde van een Formule 1-tijdperk", aldus de teambaas. De nieuwe rol die de Schot na dit seizoen bij Red Bull gaat spelen, werd door Horner aldus uitgelegd: "We zullen van zijn diensten gebruik blijven maken. Hij zal af en toe voor ons testen, zodat we kunnen blijven profiteren van zijn ervaring en kennis. Daarnaast zal hij ons blijven adviseren. Ik denk niet dat hij om werk verlegen zal zitten!"