Barcelona wil Arshavin

Matthias (Veritaz)
De droom van Andrei Arshavin gaat dan misschien toch uitkomen. Gaf hij eerder al aan dat hij graag naar Barcelona wil, nu lijkt die interesse wederzijds te zijn. Vice-president Ferran Soriano zei dat de club hem 'al een aantal maanden volgt'.

Soriano is erg onder de indruk van de 27-jarige speler van Zenit St. Petersburg en het Russische nationale team van Guus Hiddink. "We volgen hem al sinds het UEFA Cup-duel met Bayer Leverkusen in april. Toen was hij bij Zenit vooral middenvelder, maar nu op het EK speelt hij bij Rusland fantastisch op de flanken. Hij past precies in ons profiel. Maar het zal niet gemakkelijk zijn om hem vast te leggen, iedereen wil hem nu."

Echter het lijkt erop dat Arshavin het liefst naar Barcelona wil. Afgelopen woensdag gaf hij al aan dat de ploeg uit Catalonië zijn "droomclub" is. Zenit bevestigt dat Barcelona interesse heeft getoont, maar zegt pas te willen onderhandelen als het EK is afgelopen en hij is teruggekeerd in St. Petersburg.

Arshavin is een van de grootste revelaties dit toernooi. De dribbelaar was de eerste twee wedstrijden nog geschorst, maar maakte al het verschil tegen Zweden en ook tegen Oranje speelde hij een prima wedstrijd. Ondertussen staan er al enkele topclubs uit verschillende buitenlandse competities in de rij om de spelmaker in te lijven.