Duitse kranten: "Waanzin!"

Sally (Tessa)
De Duitse kranten bejubelen donderdag de nationale ploeg, die woensdagavond na een spectaculair duel tegen Turkije (3-2) de finale van het EK bereikte.

"Waanzin! Dit werkt op onze zenuwen, om gek van te worden!", kopt Bild met grote letters. De boulevardkrant is ervan overtuigd dat Die Mannschaft zondag in Wenen voor de vierde keer in de historie de Europese titel verovert. "Met zo veel geluk en inzet worden we kampioen", schrijft Bild.

Ondanks de euforie over het bereiken van de finale hebben de kranten ook oog voor het tegenvallende spel van de ploeg van Joachim Löw. Vooral de verdediging, die opzichtig blunderde bij beide Turkse doelpunten, krijgt er in Bild van langs. "Maar gelukkig volgt na elke slechte wedstrijd op het EK weer een goede. We durven te dromen!"

Die Zeit is ook in een feeststemming. "We denderen door richting Wenen", is de kop van de krant. "Ondanks een matige prestatie en enorm veel nervositeit zijn de Turken verslagen."

Ook de Stern heeft oog voor de manier waarop de Duitse overwinning tot stand kwam. "Een genadeloos onverdiende zege", schrijft de krant. "Voor de finale tegen Spanje of Rusland geeft deze bijna-blamage in Basel weinig moed", is Stern opvallend kritisch.

"Slap spel, gelukkige zege", vat Der Spiegel de wedstrijd pakkend samen. Toch heeft de krant nog iets positiefs op te merken over de late ontsnapping, door een doelpunt van Philipp Lahm in de laatste minuut. "Op de belangrijke momenten benut de ploeg bij dit EK zijn kansen", concludeert Der Spiegel.