Lehmann weet hoe hij C. Ronaldo af moet stoppen

ErikHK
Jens Lehmann weet voor de ontmoeting met Portugal in de kwartfinale precies hoe hij Cristiano Ronaldo af moet stoppen. En ‘zijn’ verdedigers zijn er binnenkort ook van op de hoogte.

“Ronaldo is een speler die het verschil kan maken”, aldus Lehmann. “Mijn voormalige collega’s in de verdediging van Arsenal hebben een goede manier gevonden om hem te bestrijden. Ik ga niet vertellen hoe, maar Arne Friedrich weet het al.”

Mocht de wedstrijd tegen Portugal tot strafschoppen leiden, dan houdt de Duitse keeper daar ook rekening mee. Twee jaar geleden stopte de keeper in de kwartfinale namelijk ook al twee strafschoppen tegen Argentinië. Destijds had hij voor zichzelf een notitie gemaakt met de favoriete hoek van de Argentijnse spelers. Dat doet hij donderdag weer. “Nu stop ik voor de zekerheid een briefje in mijn sok”.

Ronaldo zelf is onder de indruk van het Duitse elftal. “We hebben de wedstrijd tegen Oostenrijk gezien. Duitsland heeft een erg sterke ploeg. Het wordt een moeilijke wedstrijd. Duitsland is de hoogste horde. Als we die uit de weg kunnen ruimen, hebben we een goede kans om in de finale te komen.”