Haase niet voorbij eerste ronde

Sally (Tessa)
Het grasseizoen lijkt dit jaar niet besteed aan Robin Haase. Na een eerste ronde uitschakeling vorige week in Halle, wist de jonge Nederlander ook in Rosmalen niet te winnen. De Kroaat Ivan Ljubičić, nummer 6 van de plaatsing, was met 6-3 en 7-6 (7-5) te sterk.

De wedstrijd was vrij rechtlijnig door de sterke service van beide spelers. In de eerste set kreeg Ljubičić één breakpoint en had daar aan genoeg om de set binnen te halen. Ook in de tweede set werden er door beide heren weinig kansen weggegeven op de service.

Maar wederom had de Kroaat aan een kleine opening genoeg, waardoor hij Haase kon breken en uitlopen naar 5-4. Uitserveren kon hij het alleen nog niet. Onze landgenoot brak terug en zorgde daarmee dat de set naar een tiebreak toeging.

In deze tiebreak nam Haase, ondanks een vroege minibreak, stevig de leiding. Op een stand van 5-2 kon hij zelfs gaan serveren voor de tweede set. Ljubičić vocht zich echter terug. Hij won de volgende vijf punten op rij en haalde daarmee de set en de wedstrijd binnen.