Oranje richt vizier op Roemenië

Sjors (Sj0rSz)
Het Nederlands elftal trainde vandaag, in aanloop naar het laatste groepsduel tegen Roemenië, besloten. De verwachting is dat bondscoach Marco van Basten er voor kiest om een aantal spelers rust te gunnen in het duel tegen de Roemenen. Oranje is namelijk al kwartfinalist.

De eerste twee groepswedstrijden van het EK voetbal, dat in Oostenrijk en Zwitserland wordt gehouden, wist het Nederlands elftal succesvol af te sluiten. Het keurkorps legde in het eerste groepsduel wereldkampioen Italië over de knie. Oranje won het treffen namelijk met 3-0. Een aantal dagen later stond de volgende kraker op het programma, namelijk tegen Frankrijk. Ook Les Bleus moest er echter aan geloven en werd met 4-1 verslagen.

Door deze twee overwinningen mag het Nederlands elftal zich al groepswinnaar noemen. In de kwartfinale neemt de ploeg het op tegen de nummer twee van groep D. Het is in ieder geval zeker dat de ploeg van Van Basten tegen Zweden of Rusland speelt. Dit zal woensdag bekend worden, als de allerlaatste groepswedstrijden van dit EK worden gespeeld.