Hamilton ziet Kubica als titelkandidaat

Sally (Tessa)
De Pool Robert Kubica is zeker een kandidaat voor de wereldtitel na het succes in de GP van Canada afgelopen weekend. Dat zegt McLaren-coureur Lewis Hamilton tijdens een persconferentie in de McLaren-fabriek.

De 23-jarige Brit kent Kubica nog uit de tijd dat ze in karts tegen elkaar raceten. Maar hij voegde eraan toe dat hij overtuigd was het gevecht met de BMW Sauber-coureur te kunnen winnen. "Ik denk dat hij altijd al een kanshebber was, vanaf de eerste race. Hij stond op P2 die eerste race. Ik heb altijd geweten dat hij een groot talent heeft en dat hij zeker sterk zou zijn zodra BMW de moeite zou doen om hun magere resultaten te verbeteren. En dat deden ze. Ze hebben goed werk gedaan, zijn erg constant geweest en er zijn nu drie teams aan het strijden vooraan."

"Ik denk dat hij ons tot het eind op de hielen blijft zitten maar dat is niet zo verontrustend. Ik voel nog steeds dat we bovenaan kunnen eindigen maar het wordt wel een flinke uitdaging", voegde Hamilton toe. Kubica is ook 23 jaar oud, hij behaalde voor zijn team de eerste Grand Prix-overwinning in Montreal en het werd nog een één-twee met teammaatje Nick Heidfeld. Terwijl Hamilton in botsing kwam met Kimi Räikkönen in de pitstraat.

Doordat geen van beide koplopers een punt pakten, reed Kubica naar een vier punten voorsprong op zowel Hamilton als Felipe Massa in het rijderskampioenschap. Räikkönen feliciteerde Kubica op zijn website, waarbij hij er wel aan toevoegde dat hij hem minder als een bedreiging ziet dan Hamilton of Massa.

Damon Hill, de laatste Britse wereldkampioen in de Formule 1 in 1996, is ook niet overtuigd dat Kubica het een heel seizoen volhoudt om de uitdager te zijn, ondanks de twee tweede plaatsen en een derde plek dit seizoen. "Het zou me verbazen als BMW al klaar is om consistent te zijn het hele seizoen door. Maar ze hebben zo'n vooruitgang geboekt, dat dit wel eens het midden kan zijn van hun grafiek omhoog. Ze kunnen zelfs beter en beter worden nog."