Uitslag Zwitserland-Turkije

Ermin (TheClown1)
Het is Zwitserland niet gelukt om hun eerste zege op een eindtoernooi te behalen. In een rommelige wedstrijd won Turkije met 1-2.

De wedstrijd tussen deze twee landen was zeker niet de mooiste van het toernooi. Door het slechte weer kwamen de voetbaltechnische spelers niet echt aan spelen toe. De eerste goal viel in de 32ste minuut. De doelpuntmaker voor Zwitserland was Hakan Yakin.

In de tweede helft, die vooral gekenmerkt werd door rommeligheid, hadden de Turken het betere van het spel. Dat werd omgezet in een goal in de 57ste minuut toen Şentürk met een mooie kopbal scoorde. Zwitserland kreeg een countermogelijkheid in de 82ste minuut nadat een vrije bal van Nihat mislukte. Dankzij een goede redding van de Turkse keeper Volkan bleef het gelijk. In de blessuretijd scoorde Arda Turan van buiten het zestienmetergebied.


Karakteristieken

Zwitserland - Turkije 1-2
32’ Hakan Yakin 1-0
57’ Semih Şentürk 1-1
93’ Arda Turan 1-2

Toeschouwers: 40.000
Scheidsrechter: Lubos Michel
Stadion: St. Jakob Park
Gele kaart: Derdiyok (Zwitserland), Sanli, M. Aurelio, Balta (Turkijke)

Opstellingen

Zwitserland: Diego Benaglio, Lichtsteiner, Müller, Senderos, Magnin, Inler, Behrami, Fernandes, Barnetta (Vonlanthen/65), Derdiyok, Hakan Yakin (Ricardo Cabanas/85)

Turkije: Volkan Demirel, Hamit Altintop, Emre Asik, Servet Çetin, Hakan Balta, Tuncay Sanli, Mehmet Aurelio, Tümer Metin (Semih Şentürk/46), Arda Turan, Gökdeniz Karadeniz (Mehmet Topal/46), Nihat (Kazim-Richards/85)