Moscow City Racing 13 juli

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Organisator Rotterdam Racing heeft toestemming gegeven om op 13 juli Moscow City Racing te gaan houden. In ons land is het evenement vooral bekend als Bavaria City Racing.

Tijdens een persconferentie vorig jaar was al bekend dat er plannen lagen om te gaan rijden door de straten rond het Rode Plein. Het zal voor het eerst zijn dat het concept zoals het door de Maasstad rijdt over de landsgrenzen gaat. In 2005 reden er al wel Renaults door de straten van Moskou destijds met Giancarlo Fisichella en Fernando Alonso aan het stuur.

Er zal veel gebeuren rond het Rode Plein, daar ligt namelijk de start en finish. Ook is daar de paddock. Vanaf daar rijden de rijders langs het Kremlin richting het Bolsjojtheater, alwaar er getrakteerd zal worden op gierende banden en brullende V8's. Robert Heilbron, directeur van Rotterdam Racing, is uiteraard in zijn nopjes met de bekendmaking. Vanuit de paddock op het Rode Plein rijden de coureurs langs het Kremlin en de rivier de Moskva richting het plein voor Bolsjojtheater, om de toegestroomde bezoekers daar te trakteren op donuts, gierende banden en ronkende motoren. "Ik ben blij dat wij nu eindelijk het definitieve groene licht hebben gekregen en dat we het nieuws naar buiten kunnen brengen. Ik zie het al helemaal voor me, dat Formule 1-bolides voorbij het Kremlin rijden en de toeschouwers op het Rode Plein vermaken"

Er is gekozen voor een datum tussen de Engelse en de Duitse Grand Prix. Welke coureurs in de vrije zondag tussen die races in naar Moskou komen, is nog niet bekend.