Ove Andersson verongelukt

Dennis (dennistd)
Ove Andersson is vandaag om het leven gekomen tijdens een rally. De oud-teambaas van het Toyota-team reed frontaal op een truck tijdens de Milligan Vintage Trial rally. De Zweed is zeventig jaar geworden.

Tot en met 2003 was Andersson teambaas bij Toyota, maar ook daarna was hij nog aan het team verbonden als adviseur. De voorzitter van Toyota Motorsport, Tadashi Yamashina, liet weten: "Iedereen bij Toyota is zeer geschokt en bedroefd door dit vreselijke nieuws. Ove was een inspiratie voor ons team en vele anderen in de autosport. Zijn passie voor de sport was legendarisch en zijn overlijden is een groot verlies voor de sport. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie."

Andersson kwam in 1962 de autosportwereld in als rallyrijder. Negen jaar later wist hij de rally van Monte Carlo te winnen, wat zijn eerste zege was. Hij richtte in 1972 Andersson Motorsport op, dat in 1993 werd gekocht door Toyota. Tot 1999 was het team nog actief in de rallywereld, maar in dat jaar werd bekent dat men de overstap wilde maken naar de Formule 1. Daar is het team sinds 2002 actief.