Babel: "Jullie kunnen het"

Sjors (Sj0rSz)
Het Nederlands Elftal heeft dinsdag uit onverwachte hoek steun gekregen. De ploeg van bondscoach Marco van Basten ontving namelijk een telegram van Ryan Babel. De aanvaller van Liverpool moet het EK voetbal missen, omdat hij tijdens de voorbereidingen een enkelblessure opliep.

"In plaats van via een gelukstelegram wil ik jullie vanaf deze plek heel veel succes wensen," aldus Babel in het bericht. Verder wilde hij zijn ploeg nog een hart onder de riem steken. "Geloof in jullie zelf! Jullie kunnen het! We hebben genoeg kwaliteit om Italië te verslaan."

De enkel van Babel zit inmiddels in oranje loopgips. "Ik heb de teleurstelling inmiddels goed kunnen verwerken. De gedachte dat ik waarschijnlijk wel naar de Olympische Spelen kan, geeft mij de motivatie om positief vooruit te kijken", vervolgde de speler.

Het herstel van de enkel van Babel verloopt voorspoedig. "Gelukkig viel de blessure enigszins mee en hoefde ik niet - zoals Fabio Cannavaro - onder het mes. Over een maand hoop ik weer op het veld te staan, maar zodra over een week of twee het loopgips eraf is, kan ik alweer aan het werk in het krachthonk."