Primeur voor BMW

Sally (Tessa)
Formule 1-coureur Robert Kubica zorgde in de GP van Canada voor een primeur voor BMW. Het was - naast de eerste overwinning voor een Pool van een Grote Prijs - de eerste zege voor zijn team BMW Sauber. De 23-jarige nam ook de leiding in het wereldkampioenschap.

Het was een extra bijzondere overwinning van de Pool, want op precies hetzelfde circuit crashte hij vorig jaar enorm angstaanjagend. Hij hield er slechts een hersenschuding en verstuikte enkel aan over. Het was een mooie dag voor teambaas Mario Theissen, want Nick Heidfeld, teamgenoot van Kubica, pakte de tweede plaats voor een verrassende David Coulthard op het circuit Gilles Villeneuve. De Duitser kwam na een pitstop nog voor Kubica op de baan, maar werd toch ingehaald door hem. Hij moest ook toezien hoe zijn teammaatje na diens pitstop ruim vijf seconden voor hem weer de baan op kwam.

Theissen zelf was dolblij na de één-twee: "Dit is fantastisch! Het is moeilijk om de juiste woorden te vinden. Alles ging gewoon perfect vandaag. We gingen voor een podiumplaats en hadden niet durven dromen van een dubbelzege. Ik wil Robert en Nick van harte feliciteren, net als het complete team in München en Hinwil. Beide coureurs reden een foutloze race en zaten op de goede strategie. Dit is een nieuwe mijlpaal in ons bestaan. Nu is het tijd voor een feestje."

BMW heeft wel bewezen dat het na Ferrari en McLaren de snelste auto's heeft. Na het wegvallen van zowel Kimi Räikkönen als Lewis Hamilton hoefden Kubica en Heidfeld de bolides alleen 'thuis' te brengen. Daar zijn ze uitstekend in geslaagd. Robert Kubica leidt nu het klassement met 42 punten. Hamilton blijft op 38 punten staan, maar ziet Massa aan zijn zijde, die zijn teamgenoot Räikkönen inhaalde. Die staat nog op 35 punten.