Málaga en Sporting dicht bij promotie

Maikel (WeebI)
Málaga CF en Real Sporting de Gijón zijn dicht bij een terugkeer naar de Primera División. Real Sociedad beging een enorme misstap en lijkt verslagen.

Málaga speelde met 0-0 gelijk bij Granada74 maar heeft door het puntje wel de tweede plaats in beslag genomen. Dat kon omdat Sporting onderuit ging bij Castellón; de eindstand was 1-0. Real Sociedad kon de tweede plaats hierdoor overnemen als het won bij Deportivo Alavés. Bij het ingaan van de blessuretijd stond het nog 1-2 in het voordeel van Sociedad, maar de spelers stapten enkele minuten later gedesillusioneerd met een 3-2 eindstand van het veld.

Málaga heeft 69 punten, evenveel als Sporting. Het onderling resultaat is echter in het voordeel van Los Boquerones. Real Sociedad, dat de laatste wedstrijd tegen het als vijftiende geklasseerde Córdoba speelt, heeft twee punten minder. Málaga en Sporting treden respectievelijk nog aan tegen Tenerife (10e) en Eibar (12e). Ook dit zijn thuiswedstrijden. Numancia is met 76 punten al lang en breed gekroond als kampioen, en dus zeker van promotie.