Oostenrijkse media kwaad op Vink

JJdJ1984
Pieter Vink heeft voorlopig nog even geen vrienden in Oostenrijk. Een chauvinistisch Oostenrijks radiostation is het ochtendprogramma begonnen met een twee minuten durende tirade over de arbitrage.

De Oostenrijkers zijn van mening dat er in een wedstrijd met grote landen nooit zo vroeg een strafschop gegeven zou zijn. Ook zou Vink in de laatste minuut een strafschop aan het thuisland moeten hebben toegekend voor een overtreding op invaller Kienast.

Tijdens de voorbeschouwing op de wedstrijd tussen Italië en Nederland gaf het radiostation nog een tik na, door te zeggen dat het jammer was dat de wedstrijd niet door een Oostenrijker gefloten zou worden.

Ook de Oostenrijkse kranten maken melding van het incident maar spelen wat minder op de man. Kronen Zeitung meldt dat Oostenrijk ook een strafschop had moeten krijgen na een handsbal in het Kroatische strafschopgebied. Aan de andere kant, schrijft oud-international Hans Krankl in Österreich dat Oostenrijk geluk heeft gehad omdat Pogatetz al in de eerste helft rood had moeten krijgen.