Ferrari tevreden

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Ferrari is tevreden na de eerste trainingen. Felipe Massa bepaalde het tempo in de ochtend, 's middags waren de de Italiaanse wagens snel maar was Lewis Hamilton nipt sneller.

Massa viel in de middagsessie stil maar is toch tevreden over de snelheid. "Mijn auto viel gewoon stil en ik moest hem naast de baan parkeren. Dat is natuurlijk niet goed, maar liever heb ik dat het probleem vandaag opduikt dan op zaterdag of zondag. Hoewel we het volledige programma niet hebben kunnen afwerken, kostte dit probleem ons niet veel. We hebben vandaag kunnen zien dat we erg dicht bij onze rivalen zitten."

Wereldkampioen Kimi Räikkönen stond twee keer in de top vijf en wil voor de winst gaan. "Ik ben behoorlijk tevreden met deze dag. We waren iedere keer snel. De auto was vanaf het begin prima in balans en ik denk dat we zeker voor de overwinning kunnen gaan, dit weekend. Volgens mij zijn de beide bandencompounds redelijk gelijk aan elkaar, maar de omstandigheden veranderen hier snel, dus we zullen zien."