Piturca uit zorgen over Chivu

Sjors (Sj0rSz)
Victor Piturca maakt zich zorgen om Cristian Chivu. De verdediger heeft de laatste weken namelijk last van een blessure aan zijn schouder. Een eventuele operatie kan pas na het EK voetbal, dat volgende week zaterdag van start gaat, plaatsvinden.

"Chivu is voor Roemenië een bepalende speler," liet Piturca in een reactie weten. "Ik wil dat hij in onze wedstrijden zo lang mogelijk op het veld staat. Maar ik vrees voor tegenstanders die Chivu op zijn zwakke punt willen raken. Zelfs tijdens de simpelste oefeningen op de training ben ik bang dat hij echt geblesseerd raakt."

Piturca gebruikt Chivu voornamelijk als verdedigende middenvelder, maar is van plan om tijden het EK voetbal een aantal wijzigingen door te voeren. "Sommige spelers zijn nog niet gewend om zware duels af te werken om de vier dagen. Alleen mijn verdediging zal ik in principe laten staan."

De bondscoach van Roemenië liet zelfs al doorschemeren welke verdedigers tegen Frankrijk zullen spelen, namelijk Cosmin Contra, Gabriel Tamas, Dorin Goian en Razvan Rat. Op 17 juni zal het Nederlands Elftal ten strijde trekken tegen de Roemenen.