Rosberg gewoon naar Canada

Tiede-Jan (TJDoornbos)
In Monaco crashte Nico Rosberg bij het zwembad hard van de baan. De Duitse Fin is voor controle naar het ziekenhuis geweest en meld nu dat hij helemaal in orde is.

Op de Williams-site schreef Rosberg het volgende: "Allereerst wil ik even laten weten dat ik helemaal in orde ben. Het was een behoorlijk zware crash. Nadat ik de doktoren op het circuit had bezocht, ben ik uit voorzorg nog naar het ziekenhuis in Monaco gegaan. Alle onderzoeken wezen echter uit dat ik helemaal gezond ben, dus ik kon al snel weer naar huis. Ik heb vervolgens een paar dagen rust genomen, maar ben nu alweer volop aan het trainen voor de Grand Prix van Canada."

De 22-jarige coureur denkt dat hij zelf de oorzaak van de harde klapper was. "Ik was op de limiet aan het rijden met mijn droogweerbanden. Toen ik bij het zwembad-gedeelte aankwam, brak de achterkant van de wagen plotseling uit, waarschijnlijk doordat ik op een plas water had geremd. Daarna was ik een passagier in mijn eigen wagen en raakte ik de vangrails aan de rechterkant en vervolgens de vangrails aan de linkerkant van de baan. Het was erg jammer van die crash, want ik was erg competitief in Monaco."

Volgende week zal in Montreal de GP van Canada dus gewoon met Nico Rosberg erbij verreden worden.