[NHL] Penguins winnen derde duel

Damzkieee
De Pittsburgh Penguins hebben de hoop op de Stanley Cup nog niet opgegeven. In het derde finaleduel wonnen de Pens met 3-2 van de Detroit Red Wings. De stand in de best-of-sevenseries is nu 2-1 in het voordeel van de Wings.
Grote man in de met 17.132 toeschouwers gevulde Mellon Arena in Pittsburgh was Sidney Crosby. Met de eerste twee doelpunten van de wedstrijd wist hij de Penguins terug op het juiste pad te krijgen. Ook Marian Hossa bleek met zijn elfde en twaalfde assist van de playoffs van grote waarde. Bij de 1-0 was het echter Red Wings defender Brad Stuart die een handje meehielp. Zijn slechte pass leidde de het schot van Hossa in. In de rebound werd de puck alsnog binnengehamerd door Crosby. Voor Detroit goalie Chris Osgood was het overigens de eerste keer in deze finale dat hij een puck uit zijn net moest vissen.

In de tweede periode verdubbelden de Pens al snel hun voorsprong. De eerste powerplay van de periode werd binnen dertig seconden omgezet in een doelpunt, opnieuw gescoord door Crosby. Johan Franzen bracht met nog vijf minuten te gaan in de tweede periode de spanning terug in de wedstrijd. Op aangeven van Niklas Lidstrom schoot hij de 2-1 binnen. In de derde periode gaf Adam Hall de Penguins wat extra lucht door vanuit een ware scrimmage de puck achter Red Wings goalie Chris Osgood te tikken. Mikael Samuelsson verkleinde de achterstand van de Wings met nog zes minuten te spelen echter weer tot één, door van grote afstand raak te schieten. Ondanks een hectische slotfase met kansen over en weer wisten de beide teams niet meer te scoren.

Met de Penguins weer terug in het zadel zal de vierde wedstrijd zaterdagavond lokale tijd gespeeld worden in Pittsburgh. Wanneer doelman Marc-Andre Fleury in eenzelfde vorm als vannacht verkeert, lijkt de kans reeël dat de Pens de stand gaan gelijktrekken. Alles hangt daarbij wel af van spelers als Crosby en Hossa. Crosby na afloop: "Het was niet zo dat we in de eerste wedstrijden geen kansen kregen, we maakten ze alleen niet af. Gelukkig gingen ze er vandaag wel in. Het is echter nog niet genoeg, we hebben pas één overwinning."