McBride terug naar VS

Ermin (TheClown1)
De Amerikaan Brian McBride keert terug naar de Verenigde Staten. De 35-jarige speler speelde meer dan 150 wedstrijden voor Fulham sinds 2004. Hij scoorde veertig doelpunten voor de Londense club.

McBride liep een ernstige blessure op aan het begin van het seizoen, maar ondanks de blessure speelde de veteraan een rol van betekenis speelde op Craven Cottage. In de strijd tegen de degradatie wierp hij zich op als sleutelspeler en verzekerde the Cottagers van het behoud in de Premier League.

De Amerikaanse spits speelde 95 wedstrijden voor het nationale elftal en scoorde hierin dertig maal. Zijn periode bij Fulham was niet zijn Europese vuurdoop. Hij begon zijn carriere in 1994 bij Wolfsburg in de tweede Bundesliga.

Na beraad met mijn familie, heb ik besloten om Fulham te verlaten na vier en een halve schitterende jaren”, stond te lezen op de officiële website. “Ik heb altijd de intentie gehad om terug te keren naar de Verenigde Staten en dit lijkt het ideale moment om mijn carrière een nieuwe wending te geven.

Manager Roy Hodgson wenst de speler veel succes in het verdere verloop van zijn loopbaan en prijst de professionele instelling van zijn voormalige aanvoerder. “Brian McBride was een goede ambasadeur voor Fulham Football Club”.