Hamilton geen kampioen volgens Alonso

sennetijdeman
De rivaliteit tussen Fernando Alonso en Lewis Hamilton is er nog steeds. Ondanks de mooie zege van Hamilton afgelopen race, en de leiding in het klassement, vindt Alonso dat de Ferrari’s nog altijd de favoriet zijn. Robert Kubica zou maar een outsider zijn.

”Het is nog te vroeg om te kunnen zeggen hoe het seizoen zal eindigen," aldus Alonso in een interview met de Spaanse radiozender Cadena SER. "We hebben gezien dat de koppositie in het kampioenschap een paar keer is gewisseld van eigenaar. Maar zelfs de coureur op de vierde plaats, Kubica, zit maar op een steenworp afstand van de eerste plaats. In mijn ogen zijn de beide Ferrari's echter nog altijd de torenhoge titelfavorieten." In het interview haalde Alonso hard uit naar Hamilton. "Of ik denk dat Hamilton de titel kan winnen?" vraagt Alonso zich openlijk af. "Nee."

De tweede rijder van Ferrari, Felipe Massa, is het niet eens met Alonso. De Braziliaan denk zelfs dat Kubica een serieuze kanshebber is op de titel. "Ik denk dat drie of vier rijders een realistische kans op de titel hebben en mijn voormalige team (Sauber) doet het nu geweldig," aldus Massa.