"Kovalainen voldoet prima"

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Bij McLaren Mercedes zijn ze tevreden over de Fin Heikki Kovalainen. De van Renault overgekomen coureur heeft enorm veel pech maar haalde toch al vijftien punten in 2008.

Ook in Monaco ging het niet goed. Zijn wagen sloeg af voor de opwarmronde waardoor hij uit de pits moest starten. "Vlak voor de start verloor Heikki de controle over zijn koppeling. Waarschijnlijk kwam dit door een softwareprobleem met de laptop die op zijn wagen was aangesloten, maar dit zullen we eerst nader moeten onderzoeken. Nadat hij een ander stuurtje had gekregen en we het systeem hadden gereset, kregen we zijn wagen weer aan de praat. Heikki reed vervolgens een groot deel van de race in verkeer. Maar als hij even geen verkeer voor zich had, liet hij zien dat hij erg snel was," aldus Martin Whitmarsh, de technische baas van het Britse team.

"Vooral tegen het einde van de race was hij snel. Toen reed hij ook de op een-na-snelste raceronde. Dit is erg lovenswaardig, aangezien het niet altijd even makkelijk is om je concentratie en motivatie vast te houden als je op een mindere positie rijdt. Heikki heeft gewoon een fantastische houding". In Australië was er het incident met de pitlimiter, in Spanje ontplofte zijn velg en in Turkije moest hij na een startincident vroeg naar binnen.