FC Barcelona koopt Keita van Sevilla

Maikel (WeebI)
Seydou Keita wordt de eerste aankoop van FC Barcelona in de komende transferperiode. De Malinees komt over van Sevilla FC, waar hij slechts één seizoen speelde.

RC Lens verkocht Keita afgelopen zomer aan Sevilla, na vijf seizoenen trouwe dienst. Bij de Champions League-deelnemer speelde de middenvelder zich al snel in de basis en was onder andere verantwoordelijk voor de comeback van de Andalusiërs in La Liga. Ondanks de interesse van diverse Engelse topclubs heeft Keita gekozen voor FC Barcelona, dat ¤14 miljoen voor hem neertelt.

"Seydou Keita heeft een contract getekend dat hem tot 2012 aan Barcelona bindt", meldde de Catalaanse club in een statement. Keita, die de waarschijnlijk vertrekkende Deco moet vervangen, hoopt zijn goede vorm mee te nemen. "Ik ben heel blij, want Barça is een grote club. Mijn keuze is belangrijk omdat ik aanbiedingen had van meer clubs, maar ik heb Barça alijd een mooie club gevonden. Ik hoop alleen dat ik mooie dingen kan laten zien in Barcelona, net als ik deed in Sevilla."

De 28-jarige Keita heeft een afkoopclausule van ¤90 miljoen in zijn nieuwe contract.