Ferrari teleurgesteld

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Stefano Domenicali was op zijn zachtst gezegd ontstemd over de race in Monaco. Beide Ferrari's gingen vanaf de eerste startrij van start, maar die plekken waren ze snel kwijt.

Felipe Massa hield de schade beperkt door na diverse foutjes derde te worden. Kimi Räikkönen wist geen punten te behalen en werd negende. "We kunnen niet ontkennen dat we zeer teleurgesteld zijn over de negatieve uitkomst van deze race", aldus de teambaas van Ferrari. "Het was een combinatie van fouten van onze kant en gewoon pech. De race begon al niet goed, toen we een fout maakten bij het prepareren van Kimi's wagen op de startopstelling, wat hem een drive through penalty opleverde."

Helaas voor Ferrari zat hem in de pech (de drive trough, red.) die de Fin had niet meteen de sleutel voor succes. "We schakelden vervolgens over naar een een-stop-strategie, omdat we dachten dat het zou blijven regenen, maar dat bleek niet het geval. Achteraf gezien is het gemakkelijk om te zeggen dat we andere beslissingen hadden moeten nemen. Het is gewoon een feit dat we niet op alle punten op onze gebruikelijke, hoge niveau hebben gepresteerd."

Toch is Domenicali tevreden over de eerste zes races van 2008. "Over het geheel genomen zijn we echter wel tevreden over het eerste deel van het seizoen. We hebben vier races gewonnen en we hebben vier pole postions behaald. In het constructeurskampioenschap hebben we bovendien de leiding nog stevig in handen en in het rijderskampioenschap doen Kimi en Felipe nog mee. We moeten ons nu zo goed mogelijk voorbereiden op de Grand Prix van Canada."