[RG] Haase na Roland Garros onder het mes

Ermin (TheClown1)
De eerste tegenstander van Robin Haase op Roland Garros is Maran Cilic. Haase zal vandaag in actie tegen de Kroaat komen maar meteen na het toernooi zal hij zijn knie laten onderzoeken.

Vier weken geleden, op het ATP-toernooi in Barcelona, kreeg hij last van het gewricht. Rust en behandeling was in eerste instantie voldoende, maar in de voorbereiding naar Roland Garros kreeg hij er weer last van. Dit is de reden voor Haase om na het gravelgrandslam een onderzoek te laten verrichten. Hij speelt vandaag op de vierde en laatste partij van de dag op baan veertien. Door de knieproblemen heeft hij last gekregen van zijn enkel en zal die laten intapen voor de wedstrijd.

Het is een pittige loting en ik had gehoopt dat ik pas dinsdag hoef te spelen”, zei Haase. “Liever had ik nog een dagje extra gehad om me voor te bereiden. Cilic is bepaald geen makkelijke tegenstander. Het is een jongen met een hele vaste backhand, zijn forehand is zwakker.” Eerder dit jaar verloor Haase in Chennai in drie sets van de Kroaat. Michaëlla Krajicek en Jesse Huta Galung mogen nog een dag wachten voor hun eerste optreden op Roland Garros.