Landzaat: "Een heel bittere pil"

Niels (DerMeister)
Danny Landzaat kreeg vandaag het nare bericht te horen dat hij niet mee naar het EK mag. Samen met Sander Boschker werd hij naar huis gestuurd.

Landzaat baalt: "Ik had gewoon ontzettend graag meegewild. Ik wist dat er veel concurrentie was, dat ik vol aan de bak zou moeten om mijn plek veilig te stellen. Ik vind het ook heel erg zonde. Ik had werkelijk het gevoel dat ik een rol van betekenis zou kunnen spelen. In 2006 zat ik heel dicht tegen de basis aan. Ik voelde nu ook weer dat de vorm eraan zit te komen."

De middenvelder, die in de winterstop van Wigan Athletic overkwam naar Feyenoord om zich alsnog in de kijker te spelen voor het EK, vervolgt: "Maar eigenlijk zijn we bij Feyenoord te snel afgehaakt in de strijd om de titel. Anders had ik me misschien wat nadrukkelijker in de kijker kunnen spelen."

Volgend jaar wil Landzaat laten zien dat bondscoach Marco van Basten er naast zat met zijn beslissing: "Dit is een heel bittere pil, maar ik ben nog steeds ontzettend ambitieus. Ik ga eerst op vakantie, maar heb nu al weer zin in het nieuwe seizoen. Gewoon om me te revancheren. Of ik de wedstrijden van Nederland ga kijken? Mmm, dat denk ik wel. Het is moeilijk omdat je erbij had willen zijn. Maar je kunt jezelf nu eenmaal niet opsluiten."