[Giro] Tweede dagzege Riccò

Sjors (Sj0rSz)
Riccardo Riccò heeft zijn tweede dagzege in de Giro d'Italia behaald. In de achtste etappe was de renner van Saunier Duval in de sprint sterker dan Paolo Bettini, die tweede werd. Davide Rebellin eiste de derde plaats voor zich op.

Fortunato Baliani, Adam Hansen, Daniele Nardello, Mathieu Peret en Alessandro Spezialetti gingen nog wel op avontuur, maar het peloton reed de hele dag in een moordend tempo. Na de afdaling van de Forca d'Acero kreeg de groep nog wel zes minuten. Quick-Step, Saunier Duval en Gerolsteiner waren het hier echter niet mee eens en zetten de achtervolging in. Uiteindelijk werd het weggesprongen groepje renners door het peloton opgeslokt. Daarna waagde Hansen nog een nieuwe poging en werd pas drie kilometer voor de finish in de kraag gevat.

Tijdens de slotklim naar Tivoli liet Leonardo Piepoli zien dat hij de sterkste renner was. De Italiaan en ploeggenoot van Riccò haalde iedereen terug en ging in hoog tempo verder. Uiteindelijk wist Riccò het in de slotsprint af te maken.

In het algemeen klassement wist leider Giovanni Visconti iets verder uit te lopen op Matthias Russ. De Duitse renner verloor enige seconden ten opzichte van de Italiaan en kan de roze trui vooralsnog uit zijn hoofd zetten.


Uitslag achtste etappe:

#NaamPloegLandTijd
1Riccardo RiccòSaunier DuvalItalië04:45,05
2Paolo BettiniQuick-StepItaliëz.t
3Davide RebellinGerolsteinerItaliëz.t
4Franco PellizottiLiquigasItaliëz.t
5Daniele PietropolliLPRItaliëz.t

Algemeen klassement:

#NaamPloegLandTijd
1Giovanni ViscontiQuick-StepItalië32:03,01
2Matthias RussGerolsteinerDuitsland+ 0,34
3Gabriele BosisioLPRItalië+ 5,53
4Danilo di LucaLPRItalië+ 7,27
5Emauele SellaCeramica PanariaItalië+ 7,33