Uilenberg haalt uit naar Huntelaar

Sjors (Sj0rSz)
Jaap Uilenberg heeft hard uitgehaald naar Klaas-Jan Huntelaar. Dit deed de scheidsrechtersbaas van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) tijdens een centrale bijeenkomst in Zeist. De voormalig arbiter hekelt de wijze waarop de Ajacied luchtduels aangaat.

"Klaas-Jan Huntelaar is een vervuiler. Door zijn manier van springen, met z'n ellebogen omhoog. Bij ieder luchtduel dat hij zo aangaat, moet hij geel krijgen. Hij doet het namelijk bewust", liet Uilenberg in een reactie weten.

Huntelaar heeft inmiddels gereageerd op de uitlatingen van Uilenberg en was het hier logischerwijs niet mee eens. De spits van Ajax spreekt zelfs van een schande. "Als hij me echt een vervuiler genoemd heeft, dan vind ik dat schandalig en ik begrijp het ook niet. Laatst ben ik aangeklaagd, dat was na de play-offwedstrijd in Heerenveen. Volkomen onterecht. Op de beelden zie je me gewoon omhoog springen. De zaak is dan ook geseponeerd."

De Ajacied vervolgt met de woorden: "Als ik de lucht in ga, gebruik ik net als elke andere voetballer mijn armen. Dat is een natuurlijke beweging. Die wil ik ook wel voor komen doen in Zeist. Ik ben geen pinguïn. Alleen die kunnen met hun vleugels naast hun lichaam omhoogkomen."

Uilenberg liet tijdens diezelfde bijeenkomst ook weten dat er vanaf volgend seizoen hard zal worden opgetreden tegen arbiters die opzichtig in de fout gaan. "Als er een verwijtbare fout gemaakt wordt, zullen jullie de consequenties merken in het aanstellingsbeleid. Zo gaat het ook bij het Europees kampioenschap: wie een verwijtbare fout maakt, moet naar huis en die lijn volgen we volgend seizoen ook in Nederland."

De kritiek op het scheidsrechterskorps legde Uilenberg naast zich neer. Volgens hem zou het beleid namelijk goed zijn. "We voeren namelijk heel goed scheidsrechtersbeleid in Zeist. Management, directie en de technische staf zijn het er unaniem over eens dat we een goed seizoen hebben gedraaid en dat ook de play-offs goed zijn verlopen. Zeker onder deze uiterst moeilijk omstandigheden."