Nieuwe middenvelder FC Groningen

vw_caddy
FC Groningen heeft zich versterkt met de Nigeriaanse middenvelder Oluwafemi Ajilore. De 23-jarige Ajilore, voetbalnaam Femi, tekende donderdagmiddag een contract voor vijf seizoenen.

Ajilore komt over van de Deense eredivisionist FC Midtjylland waar hij vier seizoenen speelde. In 98 wedstrijden scoorde hij in Denemarken zes maal. Groningen betaalt een afkoopsom van 3,3 miljoen euro voor de middenvelder.

Femi stond al langer op de lijstjes van de Groningse scouts. "Femi is op het middenveld 'de baas', zoals ze dat zo mooi noemen. Hij heeft een goed gevoel voor positie, weet het spel te verdelen en is rustig aan de bal," aldus technisch directeur Henk Veldmate. "Diverse mensen binnen onze technische staf hebben hem bekeken en wij hebben er veel vertrouwen in dat Femi een toegevoegde waarde is voor onze selectie."

Femi vertelt op de persconferentie blij te zijn dat hij de stap heeft kunnen maken naar FC Groningen. "De indruk die ik van de club, het stadion en de stad heb gekregen, is perfect. FC Groningen is voor mijn gevoel een club die bij me past. Het is mijn droom om hier prijzen te winnen, zoals de Nederlandse beker, en om te spelen voor een top-zes positie. Ik heb veel zin om hier te gaan beginnen aan een nieuwe fase in mijn carrière."