Advocaat droomt van Engeland

Peterselieman
Dick Advocaat kijkt na de UEFA-cup overwinning met het Russische FC Zenit al verder dan zijn periode in Rusland. Hij ambieert een trainerscarrière in de Premier League, waarbij het winnen van een grote prijs in Europa hem goed uitkomt.

Na de gewonnen finale in Manchester wil De Kleine Generaal eerst vooral genieten: "Ja, dit is de kroon op mijn werk. Eigenlijk had ik het niet meer verwacht. En dan win je het ook nog eens met een ploeg uit Rusland," jubelde Advocaat. "Het is ongelooflijk wat we dit seizoen hebben gepresteerd."

"Ik ben kampioen geworden in Schotland, in Nederland en in Rusland, met grote clubs. Ik denk dat ik een aardige staat van dienst heb opgebouwd. Engeland heb ik nog altijd in het vizier en ik hou er rekening mee dat het in de nabije toekomst een keer zal gebeuren," aldus de Hagenaar nog voor de UEFA-cupfinale van Zenit tegen zijn voormalige werkgever de Glasgow Rangers.

Advocaat beseft dat hij met Zenit, ondanks genoeg financiële middelen, bijna aan het plafond van de mogelijkheden zit. Het behouden van sterspelers voor zijn club zal lastig worden en ook het aantrekken van goede spelers is problematisch, omdat de competitie in Rusland zich grotendeels buiten het gezichtsveld van West-Europa afspeelt.

Advocaat heeft bij Zenit nog een contract tot november waardoor hij niet al in de zomer aan de slag kan bij een club uit de Premier League. Ook heeft hij op dit moment nog geen aanbieding gehad van een club uit Engeland, maar na de overwinning in Manchester zou dat wel eens kunnen veranderen.